Бунт в американски затвор, има пострадали

377

Осем затворници са хоспитализирани след бунт в затвор в Северна Калифорния, предава CNN, като се позовава на източници от изправителното заведение.

Общо около 50 още лишени от свобода имат леки травми, за които са получили помощ от медицинския персонал на затвора, пише novini.bg.

Инцидентът се е случил малко след 11 часа местно време, когато около 200 затворници са се сбили в двора на Поправителното учебно заведение в Соледад, южно от град Сан Хосе, съобщават властите.

Когато затворниците не са изпълнили заповедите на надзирателите, властите са използвали химически агенти и не-смъртоносни оръжия. Освен това охраната на затвора е произвела девет предупредителни изстрела, за да прекрати инцидента, но това е спряло само една група от лишените от свобода.

Първоначално втората група отказва да изпълни заповедта да легне на земята, но 12 минути по-късно пристига подкрепление и затворниците биват принудени да направят, каквото им е казано.
Осемте хоспитализирани затворници получиха наранявания, включително прободни рани, порязвания и синини в областта на главата, шията и торса, съобщиха от отдела за корекции. Те са в стабилно състояние.

По време на безредиците не са пострадали служители на затвора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама