Две приятелки от историческа снимка се срещнаха след 58 години (СНИМКИ)

383

Две жени, заснети на известна, историческа снимка, се срещнаха за пръв път от 58 години.

Розмари Брадачевски и Кримхилд Майер били снимани през 1961 г. да се държат за ръка през Берлинската стена, която тогава не е достроена и е висока до кръста им, пише Евронюз, цитиран от Канал 3.

Розмари е от източната страна на стената, в Източния блок, а Кримхилд – от западната страна.

Снимката е известна като символ на разделението – физическо и идеологическо – на Европа и света. Двете често са наричани „момичетата от стената“.

Тогава двете приятелки били 15-годишни. Снимката как се прощават над недовършената стена е изложена в един от музеите в Берлин.

На 13 август, се отбелязва годишнина, откакто 155-километровата стена, разделяща източната и западната част на Берлин е била издигната.

По този повод Розмари Брадчевски и Кримхилд Майер се срещнаха на същото място, на което са били заснети в началото на 60-те.

Възрастните жени, които днес са на 73 години, си стиснаха ръцете пред фотографи, докато официалните лица почитаха паметта на почти 2000 души, които са били убити в опит да прескочат стената.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама