Закопчаха най-голямата наркобанда у нас

289

Унищожителен удар на полицията по най-голямата у нас наркобанда. Към настоящия момент обвиняемите във връзка с неутрализираната престъпна група за наркотици са 32 души, като седем от тях са задържани под стража.

Към настоящия момент обвиняемите във връзка с неутрализираната престъпна група за наркотици са 32 души, като седем от тях са задържани под стража. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров на брифинг във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група за наркотици, предаде Агенция „Фокус“.

„Преди около две години беше разпространена листовка на територията на София с наименование „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които към онзи момент се твърдеше, че са разпространители на наркотични вещества. Част от тези лица са от тази организирана престъпна група, която беше неутрализирана миналата седмица“, обясни Петров. Той добави, че за част от обвиняемите е обявена Европейска заповед за арест. „Трима са ръководителите на неутрализираната миналата седмица престъпна група за наркотици“. Това каза наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев. Тренчев отказа да цитира имената им, но наблегна на направленията, в които е работела групата.

„Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества – хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е, че в нощните заведения и по партитата основно те са предлагали наркотични вещества“, посочи той.

Прокурорът не коментира дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса и подчерта, че групировката е работила на територията на цялата страна. Относно начина на набиране на кадри за групата той обясни, че някои са се включвали доброволно, а други са били принуждавани със сила. „Упражнявано е насилие.

Имало е нанасяне на телесни повреди и заплахи“, обясни той. Според Тренчев групата действа вече от 4 – 5 години насам, а активно се работи по случая от 2 години и половина.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама