Скандален финансов магнат се самоуби в килията си

83

Американският финансов магнат Джефри Епстайн, обвинен в организирането на проституция и сексуална експлоатация на напълнолетни, се е самоубил в килията си.

Това съобщи днес телевизионният канал Ей Би Си, позовавайки се на източници от силите на реда в Ню Йорк, цитиран от БТА.

Времето и обстоятелствата на случилото се засега не се уточняват. Ей Би Си припомня, че на 23 юли Епстайн е направил опит да се обеси в килията си и е бил намерен да лежи в почти без съзнание на пода.

Американски министър подаде оставка заради милиардера, обвинен в сексуален тормоз

Епстайн бе богат мениджър на хедж фондове, който някога е бил приятел с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, британския принц Андрю и сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп.

На 6 юли финансистът беше арестуван след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключи с прокуратурата.

Американски милиардер и сексуален престъпник бе арестуван на летището в Ню Йорк

През 2008 г. той се е признал за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция лица на възраст под 18 години. Споразумението тогава е сложило край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн.

Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама