ИАРА залови бракониер и 64 коша с раци

193

Малко след изгрев на 5 август 2019 г. служители на ИАРА от отдел „РК – Централен Дунав“ в Търговище, съвместно с членове на ЦРОО – Ястребино предприеха наблюдение по суша и вода на предварително набелязано лице, извършващо незаконен улов на раци в скалистата местност на язовир Ястребино под село Панайот Хитово.

Лицето е заловено на място и му е съставен акт за установяване на административно нарушение по чл. 17 от ЗРА и са иззети 4 броя коша за раци. По-късно в хода на проверката са открити още 23 коша с раци, които са иззети с констативен протокол срещу.

По същото време в Трескавски ръкав на язовира бяха намерени 15 бр. коша за раци в работно положение и 5 капана за шаран. При продължилата проверка в района на стената бяха намерени още 22 кошя за раци в работно положение. Уловените общо 13 кг. раци бяха върнати във водата. Съставени са констативни протоколи.

ИАРА апелира при съмнение за нарушение да сигнализирате на 112.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама