Хакер се подигра с Емилия

139

Недобросъвестен маниак превзе профила на  в Instagram и пусна снимки от зората на кариерата ѝ, включително и такива без грим.

Най-подлият удар са няколко фотоса на бившия враг на блондинката – колежката ѝ Анелия, с която спореха за сърцето на бизнесмена Коко Динев. На един от кадрите от официалната страница на Емилия е публикувана снимка на Анелия с Коко и щерка им Ивон, видя „България Днес“.

Атаката се случва в неделя вечерта. Повечето от феновете са потресени от гаврата и веднага схващат, че страницата е превзета.

„Да не би някой да е хакнал профила“, вайкат се почитателите на гласовитата чалгаджийка. Те са категорични, че Емилия не би си пуснала сама подобни кадри, при положение че сега е щастлива с предприемача Жорж Башур. Феновете смятат, че едва ли певицата от Гълъбово ще иска да се връща към миналото, когато се взе с хазартния бос след раздялата му с Анелия и му роди две деца.

Някои от колегите на ангелогласната изпълнителка клъвнаха на въдицата с ретро снимките. Сред харесалите постовете се забелязва името на певеца Крум. На виповете въобще не им направило впечатление, че дори информацията за звездата е променена и при данните, че е певица, е написано, че е „Клаудия Шифърт“. Емилия е една от най-влиятелните родни знаменитости в Instagram със 195 хиляди последователи. Колежките й редовно ползват страниците си, за да взимат пари от реклама на различни продукти.

Когато видяла какво се случва с профила, Емилия и екипът й изпаднали в шок, но бързо се светнали как да си възвърнат достъпа до страницата. Влезли през имейлите, през които е регистриран профилът, и сменили паролите. Така изхвърлили хакера и успели да изтрият гнусните публикации, разкриха запознати пред вестника. За случилото се е подадена жалба в отдел „Компютърни престъпления“ на ГДБОП, потвърдиха близки до певицата.

Заради започналото разследване те отказаха подробности около хакерската атака. Изтъкнаха обаче, че бързо са взели мерки и най-важното е, че сега пак контролират страницата. По думите им другите знаменитости, които губят профилите си в последно време, действат неадекватно и затова стават жертва на недоброжелатели.

„Това е лична нападка“, смятала Емилия предвид характера на публикуваните фотоси. Сред кадрите има такива, на която тя е без грим и се пита „Хубава ли съм“. Хакерът промотира снимки от фотосесии на Анелия и ДесиСлава.

За престъплението съобщи изпълнителката на 5 август в профилите си: „Вчера се опитаха да злоупотребят с профила ми – благодаря за вниманието! Слава Богу, имам добър екип, който бързо се погрижи за недоразумението. Благодаря за милите думи и внимание! Успешна седмица на всички“.

Последният случай на похитен профил бе на дъщерята на Глория Симона Загорова, която не се подаде на изнудването и си направи нов. Той веднага също бе хакнат, а засега Загорова не планира да прави трети в Instagram и съветва феновете си да я следят във Facebook.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама