Внимание: Магнитни бури ни удрят тази и другата седмица

78

Серия магнитни бури ни удрят тази седмица. Явленията ще продължат до четвъртък, като най-интензивни са през нощта и сутрин преди 9 часа.

Нови бури по посока Земята се очакват и около 17 и 18 август.

Ефектът на слънчевите изригвания, които въпреки че се получават на огромно разстояние от нас, оказват своето влияние в промяна на магнитното поле на Земята, а това определено може да ни се отрази.

„Обикновено човек се чувства отпаднал, по-трудно се концентрира – говорим за здрави хора, чувства едно тъпо главоболие, тегаво му е през деня, допуска елементарни грешки, които в работата си не би трябвало да допуска, разсеян е в действията си. Това дори може да е причина и за едно ПТП, за една трудова злополука“, каза психиатърът д-р Веселин Геревв сПред Bulgaria ON AIR

Магнитните бури могат да повлияят и на съня ни, но най-вече те се отразяват на хората със сърдечни проблеми.

Психиатърът обясни още, че в днешно време сме станали много по-чувствителни на магнитните бури, защото живеем доста по-изолирани от магнитното поле на Земята, когато сме затворени в помещение, кола или на друго място.

„Хората, които са застрашени – това са тези с психични разтройства или с кардиологични проблеми, те трябва да пребивават тези дни повече на закрито“, посъветва Д-р Герев.

По думите му най-добре е да си стоим вкъщи, зад дебелите стени, за да се изолираме от колебливото магнитно поле и добави още, че то може да се отрази пък добре на хората с проблеми с паметта, ставите или с някаква склероза, защото това явление действа съдоразширяващо.

Все пак д-р Герев напомни на всички с хронични заболявания, че в този период трябва да си приемат редовно лекарствата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама