Служител на кабелен оператор загина нелепо на ел. стълб

78

27-годишният Кирил А., служител на кабелния оператор „Нет сърф“ в Монтана, загина нелепо при преместване на жици за интернет и телевизия, съобщиха от Инспекцията по труда в града.

Той неволно докоснал оголен кабел с напрежение от 320 волта. Въпреки опитите на колегите му да го спасят, той издъхнал на място.

Трагедията се разиграла в квартал до стената на язовир „Огоста“. В него са построени солидни къщи, но не е известно чия е електрическата мрежа. Според ЧЕЗ, нейната е до трафопост преди къщите. След него мрежата вероятно е изграждана от собствениците на имотите.

Инспекцията по труда е направила първоначално разследване. Загиналият мъж е имал редовен трудов договор, бил е инструктиран и за работа по мрежата за интернет и телевизия. Проверката продължава, допълниха от Инспекцията.

Това е втори случай на загинал техник на същата фирма. През 2016 година пак при опъване на кабели от електрическо напрежение загина друг млад нейн служител, припомниха от трудовата инспекция. Оттогава били взети много строги мерки за безопасност на труда на техниците.

                                                         *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама