Отмениха рокерски събор заради чумата по свинете

63

Националният мотосъбор „Разград 2019“, насрочен за дните между 2 и 4 август, няма да се състои.

Областният щаб по бедствия и аварии в лудогорския град забрани събирането на мотористи в местността „Пчелина“, където през уикенда трябваше да дойдат стотици рокери от страната и чужбина.

В предварителните заявки участие в 16-то издание на събора са обявили любители на силните скорости от България, Румъния и други страни от Европа, в които върлува африканската чума по свинете. Разградският мотоклуб „Лудогорски братя”, който организира рокерската сбирка няма капацитет да гарантира биосигурността в региона, категорични са специалистите.

Това е втората масова проява в Разград, отменена заради африканската чума по свинете през последните две седмици. Миналият уикенд местната власт забрани на бегачи и колоездачи да се състезават по трасето на Лудогорския летен маратон, организиран ежегодно от разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама