Разбраха се причините за смъртта на Буги Барабата

2056

На 21 юли българската рок общност загуби Марио Събев, познат като Буги Барабата – фронтмен и лидер на „Бараби блус бенд“ и обичан от няколко поколения слушатели радио водещ в „Z-Rock“.

Преди смъртта си легендарния Буги е работил по нов албум на групата си, който вероятно колегите му от бандата ще издадат в чест на приятеля си. Планираното заглавие на творбата е „Край на залаганията“.

За много години в „Z-Rock“ с предаването „Буги Тайм“, започващо в 6 /7 ч. сутринта, колоритният рокаджия почти никога не е закъснявал или отсъствал непредвидено. До по-миналата седмица, когато се обажда, за да каже, че ще постъпи спешно в болница. Причината е операция заради тумор на дебелото черво. Освен това Буги страдал и от диабет, пише сайтът WeRock.bg.

Операцията протича успешно. Музикантът дори идва в съзнание след нея, но през миналия уикенд в нощта събота срещу неделя си отива в съня си.

Буги е роден на 24 декември 1960 г. и напусна този свят на 58 години. Автор е на всички парчета в шестте издадени албума на своята формация. Освен с БАРАБИ БЛУС БЕНД, той е работил неведнъж с Васко Кръпката, като е съавтор на хита „Няма бира“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама