Младоженци дариха апаратура на болницата във Велико Търново

150

Младоженци от Стражица дариха апаратура и консумативи на Отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Мариела и Стефан Златеви сключили граждански брак в началото на юни. Мариела разказва, че още преди да получи предложение за брак, планувала ако мечтата й да бъде булка стане реалност, да посвети сватбеното си тържество на благородна кауза, съобщават от болницата.

„Преди време бях прочела в един вестник за едно семейство с подобен тип инициатива и много ми допадна! Тогава реших, че ако някой ден и ние направим сватба ще е прекрасно начало“. Идеята веднага подкрепил и младоженецът Стефан. Още по време на организация на сватбеното тържество, двамата помолили гостите си да не носят букети, а предвидената сума да пуснат в кутия.

„Аз много обичам цветята, но ми става прекалено тъжно, когато трябва да ги изхвърля. Така реших този мил жест да го превърна в благородна кауза“, разказва още булката Мариела.

По време на сватбеното тържество тя не получила нито един букет, но за сметка на това в кутията за дарения била събрана сумата от 800 лева. „Ние сме много благодарни на нашите гости, че подкрепиха нашата кауза“, споделят семейство Златеви.

Със събраната сума младоженците купили пулсоксиметър за Отделението по неонатолгия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и консумативи – интубационни тръби и пъпни катетри.

Жестът на младото семейство трогна и развълнува екипа, който се грижи за най – малките пациенти на областната болница. „Ние сме много благодарни и им пожелаваме в скоро време да ни посетят, да имат детски смях и глъч в тяхното семейство. Винаги когато даваш – получаваш. Това е един невероятен старт на семейния им живот и оттук нататък им пожелаваме да бъдат все така с обич в очите, а любовта, която изпитват днес, да бъде любов между тях, към децата, към приятелите, към семейството, но щом те започват с дарение , така ще бъде’’каза д-р Кина Николова, началник на Неонатологията.

Мариела и Стефан Златеви са категорични, че доброто е заразно и добрият пример се предава, затова си пожелаха и други хора да последват примера им.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама