Кухни с интересни цветови палитри

1861

Съчетаването на цветове понякога може да се окаже много сложна задача, особено когато става дума за определяне на цветовата палитра на кухни, спални и всички останали помещения в един дом. Изисква се широко познаване за цветовете на пазара и усет за съчетаването им по начин, който да е приятен за окото и да прави всяко помещение по-уютно и гостоприемно.
Днес решихме да разгледаме няколко цветови комбинации и различни цветови палитри, с които да внесете свежест в дома си, и да го направите по изцяло ваш вкус.
Разбира се, не можем да не започнем с цвета на годината, а именно Living Coral – който е коралов нюанс на оранжевото и който макар на моменти да изглежда изключително ярък, всъщност е прекрасен цвят, в който да боядисате стените или кухненските шкафове, а дори и основата на кухненския остров може да бъде в този прекрасен цвят. Освен това, тъй като цветът е ярък, може да го комбинирате с бяло или светло жълто. Така ще получите интересна и свежа комбинация, която да направи дома ви да изглежда по-светъл от преди.
Друг много често използван цвят е синьото. В зависимост от нюанса му можете да го поставите в комбинация с всякакви други цветове и той пак ще стои много естествено. Ако имате желание да опитате нещо по-експериментално, може да съчетаете шкафове в тъмно синьо, бели мраморни плотове и светъл бял или сив цвят за стените на кухнята.
А може пък да заложите на изчистените линии и на по-неутрални, но все пак свежи цветове.
Много хора залагат на изцяло бели кухни, но за да внесете цвят в една такава кухня, можете да добавите оцветен в жълто шкаф или цветен стол или кресло.
Интересна цветна комбинация е под от тъмно дърво и бели стени, които добавят високо ниво на контраст, в комбинация с вградени шкафове и мебели от светло дърво. Внесете изцяло черен кухненски остров и хромирана батерия на мивката, както и няколко бар стола в свеж бял цвят, които да си отиват със стената и така ще получите едно луксозно пространство с минимални усилия от ваша страна.
Ако пък имате желание да се усещате по-близо до природата, то тогава може да използвате естествени кафяви цветове за шкафовете и пода и да ги съчетаете с мраморни плотове. Така освен че ще съчетаете интериора с природата, ще успеете да му вдъхнете усещане за непреходност, което е изключително търсено, когато става дума за елегантен дизайн на кухнята.
А вие какви цветове предпочитате?

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама