Езеро с тюркоазена вода прати туристи в болница (СНИМКИ)

362

Туристи в Испания попаднаха в болница след плуване в красиво, но токсично езеро.

В испанската област Галиция туристи бяха хоспитализирани след плуване в езеро с тюркоазена вода, което се оказало токсично сметище, съобщава „The Sun”, цитиран от „Канал 3“.

Няколко туристи са постъпили в болници с обриви, алергии и гадене, пише вестникът. В този случай жертвите съобщават, че са влезли във водата заради красивите снимки, рекламите и тюркоазената вода.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

🦕🦕🦕

Публикация, споделена от M A R I A N N E🌻 S A M B A D E (@saaambade) на

Туристите отбелязват, че не са открили никакви признаци или предупреждения за опасността край езерото.

Според Мануел Феррейро, лекар в болница в Коруня, дори кратък престой в токсичната вода на езерото „Монте Неме” би причинила дразнене на кожата и очите, а по-дълъг престой може да доведе до стомашни заболявания, повръщане и диария.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

#01

Публикация, споделена от qué capulla (@que_capulla) на

Езерото „Монте Неме” (Lago de Monte Neme) в Галиция е с ярка тюркоазена вода, която местните жители наричат „испанските Малдиви”. Но всъщност езерото е токсично депо, известно като „галицийски Чернобил“.

Намира се на мястото на стара рудана мина от Втората световна война, изоставена от 80-те години на ХХ век.В момента местната природозащитна организация „Salvemos Cabana” настоява за ограничаване на достъпа до летовниците до езерото, както и до други токсични водни басейни в Испания, които не изсъхват през лятото. На територията на страната има шест такива езера.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама