Барабата починал след операция, издават посмъртно албум

1619

Легендарният блус музикант и радиоводещ Буги Барабата, който почина внезапно в нощта на събота срещу неделя е бил опериран по спешност в петък. Марио Събев, както бе истинското име на Буги, беше само на 58 години.

Новината на смъртта на Джентълмена от “Коньовица“, както наричаха музиканта по името на негова песен, бе съобщена от колегите му в радио Z-Rock, където той водеше сутрешното шоу “Буги тайм“, пише „24 часа“.
“Цяло поколение израсна с неговите шеги и сутрешни теми. Буги бе човек с чувство за хумор и с много голямо сърце“, каза програмният директор на радиото Спас Шурулинков. “Той винаги е живеел на ръба, но така му харесваше и му отиваше“, допълни той за Барабата.
“Буги беше невероятен образ. Той измисляше страхотни лафове и вицове“, разказа пък Васко Кръпката. Двамата се познавали от повече от 30 години. Кръпката си спомни как един ден Буги отишъл при него и му казал: “Васко, имам едни песни, които искам да ти дам да изпееш“. “Буги, по-добре ти да си ги изпълниш. Направи си група“, посъветвал го той. “Много съм грозен, не мога да пея”, оплакал се Барабата, а Кръпката му отвърнал: “Това ти е чарът, това е блус, а за него си идеален”.
Така Буги направил и групата си “Бараби Блус Бенд”. Наскоро бандата записала и нов албум “Той е готов от 1 месец, така че ще го издадем. Планираното му представяне бе за края на август или началото на септември“, каза Александър Панайотов, един от музикантите в “Бараби Блус Бенд“. “Буги искаше да правим музика, за да имат младите хора още един избор да чуят нещо различно. Това бе най-голямата му цел“, допълни той. “Всеки един да си отвори по една бира или да изпуши по една пура в негова памет, мисля, че Буги ще бъде супер доволен“, каза още Панайотов.
Колегите му в радиото вече са подготвили най-добрите му моменти, които да пуснат в ефир в 6,00 ч сутринта. Освен това цяла седмица на всеки кръгъл час по Z-Rock ще звучи музика на Буги Барабата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама