На Рожен разпъват най-големия български трибагреник

185

Известни наши спортисти ще участват в инициативата „Знамето на Рожен – Духът на България“ за общо разпъване на най-големия национален трибагреник на Роженските поляни.

Събитието е планирано за 13 часа в четвъртък, когато всички присъстващи ще се съберат за снимки пред знамето, докато е на ролки, а между 14.00 и 17.00 часа по програма ще бъде осъществено разпъването на трибагреника.

На поляните се очаква да пристигнат боксьорът Тервел Пулев, най-успялата българска биатлонистка Екатерина Дафовска, автомобилният състезател Крум Дончев, състезателката ни по борба Елица Янкова и още много други.

Разпъването на трибагреника на поляните се превърна в традиция на събора. Той е изработен специално за събитието и е с площ от 6300 кв.м.

„С националния символ на суверенитета и независимостта на нашата държава ние от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ искаме да поздравим всички българи, дошли на събора, да приповдигнем духа им, за да се гордеят, че с чест и достойнство носят България в душата си“, заявиха организаторите. Те призоваха гостите да не стъпват и оскверняват символния трибагреник.

Съборът на народното творчество и животновъдство ще съчетае от 19 до 21 юли фолклорни изпълнения, музейни и етнографски експозиции, занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия. Също така и изложения на чистопородни животни и на месни и млечни храни от фермата, конни атракции, народни веселби и нестинарски танци.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама