Американци хукнаха на лов за извънземни в Невада

47

„Истината е някъде там“ – много от феновете на извънземните продължават да вярват в слогана на култовия сериал „Досиетата Х“.

Благодарение на това една шега в социалните мрежи прераства в истинска мания, пише webcafe.bg. Събитието се появява в началото на юли във Facebook и се казва „Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us“.

Организаторите призовават на 20 септември всички ентусиасти на тема извънземен живот да се съберат през легендарната Зона 51 и да нахлуят вътре със сила.

Според почитателите на конспиративните теории именно там може да бъде открит извънземен живот или поне доказателства за съществуването на такъв. Всичко това, разбира се, към момента се пази в дълбока тайна от американското правителство.

Към момента 1 млн. души са заявили, че ще присъстват, а други 830 хил. са отбелязали, че са заинтересовани. Звезди като Чък Норис, Киану Рийвс и предприемача Илон Мъск също се шегуват, че ще присъстват на превземането на базата.

Според описанието във Facebook от участниците се очаква да се съберат в окръг Линкълн, щата Невада, където се намира Зона 51. Методът на щурмуване трябва да включва „Наруто тичане“ – по името на манга героя Наруто, който бяга с изпънати назад ръце и наведена глава. „Ние можем да сме по-бързи от куршумите им“, завършват призива си авторите.

Крайната цел е да се надвие охраната на съоръжението и да се стигне до сърцевината на строго пазената зона.

Описанието на събитието завършва с недвусмисленото предупреждение, че всичко това е майтап, и организаторите предупреждават, че не носят никаква отговорност, ако наистина в Невада се съберат хора.

Най-вероятно вече ви напушва на смях и се чудите кой би се хванал на подобна въдица.

Една все по-нарастваща група потребители в интернет обаче възприема сериозно идеята за превземането на Зона 51. Коментарите, постовете и споделянията на информация по темата вече са далеч извън границите на шегаджийското Facebook събитие, а с тях става все по-ясно, че действително има и такива, които съвсем сериозно смятат на 20 септември да се опитат да влязат в базата.

Истерията се подсилва от няколко фактора. Първо, Зона 51 открай време е обект на спекулации и теории за извънземни. Там се намира американска военна база, свръхсекретна заради разработката и изпитанията на военни летателни апарати. Поради стриктната тайна, в която се пази всичко около базата, конспирациите какво се крие там са безбройни.

Обектът се представя например като лаборатория за дисекции на извънземни или като своеобразен „бежански лагер“, където пришълци са държани за заложници, а защо не и като летателна площадка, от която излитат и кацат НЛО-та. През 2013 г. Белият дом официално обявява, че Зона 51 е военновъздушна база с полигон, която е от ключово значение за националната сигурност и затова е засекретена. Изказването не успява да сложи край на конспирациите.

Истерията по фалшивото събитие, насрочено за септември, се подсилва и от сериозни медии, които не разясняват достатъчно подробно, че става въпрос за шега.

Освен това в момента Пентагонът работи по нова програма за докладване на неидентифицираните летящи обекти от страна на военни пилоти.

По техни данни от 2014 г. насам НЛО-тата във въздуха са сравнително редовно явление, макар да е ясно, че няма никакви доказателства, че това са извънземни. САЩ просто се опитват да подобрят системата си за въздушна сигурност, но почитателите на агентите Мълдър и Скъли са на мнение, че скоро ни очаква първи контакт с извънземни.

А за смелчаците, които наистина ще отидат до Зона 51, ситуацията може да се окаже не просто повече от майтап, а дори – потенциално опасна за живота им. Все пак обектът се ползва със специален свръхсекретен статут и охраната там е много сериозна.

Дори приближаването до оградите на съоръжението не е препоръчително и може да донесе неприятности, какво остава за опити за нахлуване.

Военновъздушните сили на САЩ вече обявиха, че са в пълна бойна готовност за 20 септември и следят внимателно всяка новост около събитието.

Тепърва предстои да видим дали ще има такива, готови да рискуват живота си заради няколко мемета и едно измислено и очевидно фалшиво събитие във Facebook.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама