Кои имена празнуват днес

72

На 14 юли имен ден празнува Орлин. На този ден църквата почита Свети апостол Акила, ученик на Свети апостол Павел и епископ

Смята се, че името е славянско и произлиза от птицата орел. Според етимолозите то произлиза от „орел“ – символично име за дълголетие, прозорливост, сила и мощ. Имен ден на 14 юли – св. Акила от гръцки ОРЕЛ.  

Евреинът Акила се преселил да живее в Рим. Император Клавдий обаче изгонил всички евреи от свещения град и Акила заминал със съпругата си за Коринт, където срещнал ап. Павел. Акила бил сред първите евреи, повярвали в Иисус. Той бил убит от неверници.

Носещите това име имат силни и дълбоки чувства, способност да се справят с парите, необходимост от самопознание, желание да се разбере собствената цел, богата интуиция, способност да отделят най-важното и значимото от суетата на живота.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама