Фенове на „Левски“ се биха с холандци и поляци в Братислава

39

За арести и ранени след бой между футболни фенове на „Левски“ и холандски и полски запалянковци съобщават от Министерството на външните работи.

Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души. Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени.

Всички задържани във връзка със сблъсъците на футболни запалянковци в словашката столица Братислава ще бъдат освободени. По информация на българското посолство, към 5.30 местно време са задържани 45 души като свидетели.

Привържениците на „сините“ са в столицата на Словакия за предстоящия мач от предварителния кръг на Лига Европа между „Левски” и „Ружомберок”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама