Подпалиха кола на сърбин в София, горя и колата на наш скулптор

70

Автомобил на сърбин, постоянно пребиваващ у нас, е запален снощи в София.

В близост до неговата кола е била и тази на проф. Велислав Минеков, която също е засегната от пламъците, съобщиха от МВР.

Инцидентът стана около 22.30 часа на ул. „Юрий Гагарин“ в столичния кв. „Изток“.

По-рано известният скулптор съобщи сам, че лекият му автомобил е бил подпален, като стъклата са били счупени, а в купето е излят бензин, пише dir.bg.

„Изказвам сърдечна благодарност към пожарникарите от 7-мо управление и техният началник Георги Ташев за незабавната реакция и спасяване от пожар на съседните сгради. Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта. Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт“, допълни Велислав Минеков.

Професорът е председател на Комитета за култура на Съюза на българските художници, син на Величко Минеков, зет на Рангел Вълчанов и съпруг на актрисата Ани Вълчанова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама