Испански политик намерил тялото на Моника

179

Испански политик е открил убитата 28-годишна българка Моника в град Бургос, съобщава elespanol.com.

Съветникът по образованието Константино Руис станал неволен свидетел на трагедията, докато пресичал площада „Хесус Апарисио“ и чул викове, пише dir.bg.

Както е известно, престъплението е извършено в испанския град Салас де лос Инфантес преди ден.

„Има жена в двора! Хвърлиха я през прозореца! Това е Моника!“, се чули виковете из квартала. Политикът изтичал до мястото на инцидента и свидетели му показали тялото на Моника Асенова, което било с множество наранявания. Свидетели твърдят, че младата жена се е показала на прозореца и е молела за помощ, а малко след това мъжът й я блъснал.

„Беше цялата в кръв“, разказва потресен съветникът Руис.

Съпругът на Моника – 39-годишният Бисер, направил пълни самопризнания пред полицията. С Милена имат две дъщери – на 13 и 15 години. Първата се ражда в България, когато Моника е само на 14 години. Две години по-късно, когато живеят в Испания, се ражда втората им дъщеря. Семейството започва нов живот в Салас де лос Инфантес. Според техни съседи те са се адаптирали идеално към новата среда, а Моника винаги е искала да участва в дейностите на градчето.

„Имаше специална харизма“, казват те. Първоначално Моника е домакиня, а след това започва работа в местен супермаркет. В свободното си време е организирала мултикултурни събития, като например, приготвяне на типични български ястия в града.

„Работеше като звяр“, казва техен съсед. Бисер си намерил работа като чистач в кметството, но дълго време не работел заради проблеми със сърцето. Той е на 39 години, съобщават медиите в испанското градче Салас де лос Инфантес в автономната област Кастилия и Леон.

До момента е установено, че съпрузите са живели заедно до 28 юни, когато в дома им избухнал пожар. Тогава Моника с двете им дъщерички отишла при баща си, който живее на около 35 километра от Салас. Съпругът й пък останал в града.

Според информирани през 2011 година Моника е подала оплакване за домашно насилие. Впоследствие обаче се отказала от жалбата.

Разследването на убийството продължава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама