17-годишната Селин прослави България (СНИМКИ)

415

На 3 юли в град Лунато, Италия, нашата състезателка Селин Али от Айтос пребори състезателите на световните сили в дисциплината по ловна стрелба „Трап“ и стана световна шампионка.

В квалификациите Селин Али постигна 112 от 125 възможни точки, като направи чиста последна серия 25 от 25. Във финалната шестица влезе заедно с две представителки на САЩ, по една от Италия, Чехия и Русия, съобщава slrb.bg.

От финалната надпревара първи отпаднаха представителките на САЩ, след това от Италия и Чехия. Със състезателката от Русия нашето 17-годишно момиче постагна равен резултат 41 от 50 възможни. След престрелката с три улучени панички срещу две на руската състезателка нашето момиче завоюва първия златен медал за България от световно първенство.

Припомняме, че през март тази година 17-годишната Селин Али и 18-годишният Иван Георгиев получиха поименни грамоти за спонсорство от НЛРС-СЛРБ. Така спортният талант на двамата младежи в дисциплината „Трап” получи специалното внимание, като им бяха дарени по 3500 патрона за тяхната подготовка. Младежите са едни от най-добрите стрелци с гладкоцевно оръжие в света през последните няколко години и се състезават за стрелковия клуб в град Айтос.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама