Дилян каза защо е хвърлил детето си от моста край Габрово

862

31-годишният Дилян, който хвърли 4-годишното си момченце от мост, изпитвал затруднения да се грижи за него, след като на 20 юни жена му Поля избягала.

Така е обяснил решението си да бутне малкия Дариел от моста над река Янтра, стана ясно по време на брифинг в Габрово днес.

Първата версия на неадекватния баща е била, че момченцето само е паднало в реката от виадукта, но впоследствие е направил пълни самопризнания, обясни директорът на ОД на МВР – Габрово ст. комисар Борислав Муеров.

Самопризнанията, които е направил и събраните доказателства, са послужили късно вчера за привличането му като обвиняем за извършването на престъпление по особено мъчителен начин, каза окръжният прокурор Надежда Желева.

Муеров допълни, че мъжът е криминално проявен за кражба и за средна телесна повреда, за която има присъда, която той е изтърпявал в Ловешкия затвор между 2016 и 2017 година.

В края на юни Поля е избягала от семейното им жилище. На 27 юни е обявена за издирване от майка си. Тя не е искала никой да знае къде се на,мира, споделила е единствено на нейна приятелка, чрез която полицията е открила Поля – майката на загиналия трагично Дариел, допълни Муеров.

По време на брифинга окръжният прокурор разкри, че майката досега не е подавала сигнали за домашно насилие, защото се е е страхувала за живота си, както и че Дилян е биологичният бащата на Дариел.

Продължават действията по разследването, огледи по събрани доказателства, разпитване на свидетели.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама