Ретрограден Меркурий – какво всъщност трябва да знаем (ВИДЕО)

115

Отново идва онзи период от годината, когато ще се върнем към забравени грешки, недоизказани думи и анализ на взаимоотношенията.

Да, ретроградният Меркурий е тук и този път ще кръжи в знаците Лъв и Рак. След като взе малко от лъвската енергия и придобихме самочувствие да се заявим и да кажем на глас премълчаното, на 7 юли той ще забави ход, а на 8-и ще започне обратен ход.

От 7 до 18 юли планетата Вестител ще остане в Лъв, оказвайки най-силно влияние върху Лъв, Овен, Стрелец, Телец, Скорпион и Водолей, както и върху хората, които разполагат с много планети в тези знаци.

От 19 юли до 1 август той ще се разходи в Рак, когато ще акцентира знаците Рак, Риби, Скорпион, Везни, Овен и Козирог. Вече всички сме наясно с превантивната информация, която ни предупреждава да не правим покупки, да не подписваме документи, да не поправяме автомобила си в този период – изобщо, да оставим всичко, което е свързано с меркуриеви дела.

Какво обаче е по-важното в периода на ретроградния Меркурий

и защо трябва да спрем и да обърнем поглед назад? Ретроградният процес е оптическа илюзия на небесните тела, която усещаме силно в психолигически и емоционален план. Всяка планета носи свое послание, а Меркурий желае да помислим за неговите функции. За някои ретроградният Меркурий в Лъв ще бъде време на преосмисляне преди да излязат на своята сцена – може би думите или инициирани от нас действия се нуждаят от усъвършенстване?

Възможно е да сме били твърде горди и да сме отхвърлили ценно общуване или да не сме съумели да открием границата, която превръща диалога в партньорство. Ако сме пропуснали да се възползваме от спасителните механизми на егото, може би сега е нашият момент!

Не се страхувайте да направите втори опит да бъдете в центъра на събитието, което намирате за важно, върнете се към творчески проект, който може би ще се проясни и завърши точно сега.

За сметка на всичко това Меркурий в Рак ще ни разчовърка дълбоко в опит да облечем емоциите в думи.

Помислете какво бихте искали да кажете на хората, които обичате и какво трябва да кажете на себе си като се свържете с най-силната черта на водните знаци – интуицията. Понякога няма как да формулираме чувствата, но е важно да знаем как искаме да споделяме живота си с тях, така че да бъдем пълноценни.

В крайна сметка, защо да започваме нещо ново, когато имаме да поправим и довършим толкова много неща? Успех на всички с ретроградния Меркурий – нека продължите напред с ясни мисли и значими действия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама