Родители имат нужда от помощ, за да спасят бебето си (СНИМКИ)

111

Млади родители от Равда имат нужда от помощ, за да спасят малкия си син Александър – Робърт, който е едва на няколко месеца.

Вижте призивът им към всеки, който иска да помогне:

„Здравейте, ние сме Роксана и Божидар Ангелови от Равда. Едни млади родители радващи се на растящото здраво дете, до фаталната за нас дата 12.05.2019 г., когато всичко се преобърна. Александър–Робърт е роден на 08.03.2019 г., както всички бебета и той разви жълтеница, още през първите дни. Никой не мислеше, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще. На 12 май започна нашето ходене по мъките. Александър–Робърт беше видимо неспокоен през нощта, сутринта се събуди изключително пожълтял, което за нас беше признак, че нещо не е наред с нашето дете. Тръгнахме веднага към Бургас, педиатърът на детето ни каза да отидем в Окръжна Болница, защото там има спешен кабинет. До пристигането ни в Бургас (30 км.), той вече беше в почти безжизнено състояние и тогава започна всичко. След множество изследвания и скенер, се установи, че детето има десностранен субдурален хематом с дислокация (кръвоизлив в мозъка). Проведена е по спешност десностранна краниотомия с евакуация на хематома (спешна животоспасяваща операция). При проследяване (КТ на глава от 13.05.2019) се установи хиподенсна исхемична зона вдясно париетоокципитално с дължина около 45 мм.Той преживя операцията, въпреки скептицизма на лекарите, и започна следоперативния период: командно дишане, лежане в реанимация, вливане на медикаменти и, най-тежкото- ЧАКАНЕТО, ще се пребори ли детето и с това.

Снимка: Личен архив

Е, нашето геройче се пребори и се закрепи до степен, позволяваща трансфера му на 21.05.2019г. в Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ в гр. Пловдив, с прогресиращ иктер, ахолични изхождания и данни за хепатоспленомегалия. Детето прекара още 6 дни в реанимация. След провеждането на много изследвания беше поставена окончателната диагноза, вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища), което предполага СПЕШНА ЧЕРНОДРОБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ в чужбина. По наше желание на 11.06.2019 г. ни насочиха към Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“ гр. София за допълнителни изследвания и лечение.

Към момента все още с Александър-Робърт сме в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина. За това ни е НЕОБХОДИМА ВАШАТА ПОМОЩ, ДА СЪБЕРЕМ нужната сума от 500 000 лв. в краткия срок – най-късно до средата на месец АВГУСТ.

Снимка: Личен архив

Въпреки всички нещастия, които ни сполетяха, Александър-Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи.

Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот !

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк:

IBAN BG39RZBB91551010756830

Бенефициент:

Александър-Робърт Божидаров Ангелов

Alexander-Robert Bozhidarov Angelov

И през helpkarma

С любов и благодарност,

Роксана и Божидар“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама