Всички се чудят: Какво има в чашата на Владимир Путин? (ВИДЕО)

blank
Кадър: Twitter

Руският президент Владимир Путин си донесе собствена чаша на вечерята след първия ден от срещата на Г-20 и това предизвика коментари в интернет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На вечерята на държавните глави, с която завърши първия ден от форума на Г-20, руският президент беше увековечен как пие от собствена бяла термочаша, докато останалите лидери имаха традиционни стъклени чаши на столчета.

Телевизионни кадри показаха как Путин и американския президент Доналд Тръмп вдигат чаши, седнали от двете страни на домакина на Г-20 – японския премиер Шиндзо Абе.

Чашата на Путин веднага обиколи социалните мрежи, като някои потребители повече или по-малко сериозно си задаваха въпроса дали руският президент не се бои да не бъде отровен, посочва АФП.

„Ако бяхте видели това, което видях аз, също щяхте да си донесете своя чаша“, пише в Туитър английският пародиен акаунт @DarthPutinKGB, явно намеквайки за обвиненията, че Русия отравяне свои тайни агенти или противници. Москва категорично отхвърля подобни твърдения.

Путин обаче не за пръв път се появява с подобна чаша: чашата, в която пиеше на форума на Г-20, бяла и с герба на Русия, много напомня онази, която президентът използваше миналата седмица, когато отговаряше в пряко предаване на въпроси на свои съграждани.

Кремъл бързо потуши полемиката, а говорителят на президента обясни, че причината е, че Путин често пие чай от тази чаша.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама