Тодор Живков – младши печели хиляди долари на покер

120

Тед Живков от Нортридж, Калифорния, САЩ е спечелил от началото на годината над 40 000 долара на различни покер турнири, става ясно от сайта globalpokerindex.com, цитиран от „24 часа“.

Въпросният професионален покерджия всъщност се казва Тодор Живков. Кръстен е на дядо си, дългогодишният Първи на България, но не харесва името му, затово го е съкратил на Тед. Та Тодор Живков най-младши е син на Владимир Живков от първия му брак с Маруся Мирчевска. След настъпването на демокрацията тя спечели делото за родителски права и го отведе в САЩ. Мирчевска-Морган също живее в Калифорния, в луксозно имение в Западен Холивуд.
Тед Живков е професионален играч на покер от 2007 г. Досега е спечелил 313 446 долара в различни турнири, според сайта. Миналата година не му е била особено успешна, но тази започва добре – с 36 350 долара печалба на турнира Los Angeles Poker Classic (LAPC) и няколко по-малки суми на други места.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама