Климатолог разкри кога ще спре да вали и гърми

45

Валежната обстановка с голям интензитет и териториален обхват ще приключи в сряда.

В четвъртък ни очаква доста слънчево и топло време. Това съобщи пред „Фокус“ климатологът проф. Георги Рачев по повод валежната обстановка, обхванала почти цялата страна.

Той отчете, че и сега времето не е студено. „Там, където има бури, обикновено температурата бързо се понижава. В София от 26 градуса, днес температурата падна на 18 градуса и отново започна да се увеличава. Това се случва навсякъде, където има валежи.

Четвъртък ще е топло с температури между 27 и 32 градуса.

Петък и събота отново ще има едно допълнително лабилизиране на атмосферата.

В неделя, понеделник и вторник ще има неочаквано хубаво типично юнско време. От вторник следващата седмица ни очаква доста по-топло време с температури между 29 и 34 градуса“, допълни още проф. Рачев. По думите му нищо чудно на места температурите да достигнат и 35 градуса.

Той увери, че Джулай морнинг ще бъде посрещната със сравнително хубаво време, много много слънце и високи температури. „Валежите ще намалеят и това ще бъде чак към 4-5 юли – слънчево и горещо, типично юлско време“, допълни още той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама