Венеция с уникална атракция за лятото (СНИМКИ/ВИДЕО)

63

След монументалната си скулптура за Венецианското биенале през 2017 г., художникът Лоренцо Куин се завърна в града с още една феноменална творба.

Този път той построи шест чифта ръце, които се присъединиха към историческия Арсенал.
С височина почти 15 метра и ширина 20 метра, Building Bridges е произведение, която празнува единството и е зашеметяващо допълнение към града, който е домакин на 58-ото Венецианско биенале.

„Работата ми във Венеция не завърши със Support – предишната ми скулптура,“ казва Лоренцо за Bored Panda.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

I’ve been seeing some great pics people are sharing on IG of Building Bridges. So cool to see so many people going to view them #buildingbridges #venice #lorenzoquinn #halcyongallery #love #art

Публикация, споделена от Lorenzo Quinn (@lorenzoquinnartist) на

„Всъщност, това е трилогия. Support беше предназначена да ни насърчи да отворим очите си, a Building Bridges ни подканя да предприемем действия, обединяващи ни за общо благо. Третата творба (която ще бъде разкрита след 2 години)… Е. просто ще трябва да изчакате и да видите, но мога да ви кажа, че няма да включва ръце.”

„Човешките ръце ме очароват, защото чрез тях аз мога да разпространявам много преки, универсални послания. Плюс това, аз съм италианец, ние говорим с ръцете си“, посочва творецът.

„Building Bridges се състои от 6 отделни моста: мъдрост, надежда, помощ, вяра, приятелство и любов. Исках да представя петте континента и като шести любовта – да ги събера всички заедно. В нумерологията 6 е числото на любовта,“ допълва Лоренцо.
„Изграждането беше лудост. Имахме малко време да променим дизайна, за да се впишем в новото място, дадоха ни само 5 седмици преди откриването на творбата, но го направихме благодарение на невероятния ни екип,“ посочва художникът.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама