Осъдиха Орнела Мути за фалшива медицинска бележка

177

Италиански съд потвърди окончателната присъда на Орнела Мути, легендарната красавица на италианското кино. Тя беше осъдена заради фалшива медицинска бележка, оправдаваща отсъствието й от театрална постановка, и вместо това е присъствала на благотворителна вечеря в Санкт Петербург.

Съдът потвърди решението на апелативния съд от 2017 г. за италианската филмова звезда, която получи условна присъда от шест месеца затвор и глоба от 500 евро за измама, пише Канал 3.

Актрисата се опита да оспори решението на съда, който тогава постанови, че е излъгала за болестта си и е отменила шоуто в „Teatro Verdi“ в Порденоне през 2010 г. Въпреки диагнозата – остра ларинго-трахеална кашлица с висока температура и падане на гласа, и предписанието на лекаря тя да почива 5 дни и да не използва гласа си, Мути е присъствала на благотворително събитие в Санкт Петербург заедно с Кевин Костнър, както разкриха по-късно фотографи.

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 г., което тя оспори с относителен успех през 2017 г.

Въпреки това беше постановено, че присъдата може да бъде спряна, ако на тогавашния работодател на Мути бъдат изплатени 30 000 евро компенсация.

Както посочва италианското издание „Corriere Della Sera”, Мути може да се опита да плати тази сума и в крайна сметка да избегне затвора.

 

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама