Индианци от племето аймара строят тръстикова лодка край Белослав (СНИМКИ)

129

Двамата индианци от племето аймара в Боливия, които ще изплетат тръстиковата лодка за експедицията „Абора-4“, вече са на площадката в Белослав и са започнали работа.

снимка Тео Роков facebook

Фермин Имати е на 50 години, той е участвал във всички ескспедиции на Доминик Гьорлиц – ръководител на експедицията и основател на Асоциацията за експериментална археология в Германия. Синът на Фермин – 26-годишният Дюри Имати, му помага, съобщава радио Варна.

снимка Тео Роков, оьъфддн

Експедицията трябва да замине с 12 души, сред които варненецът Теодор Роков, в края на юли и ще премине през Черно, Егейско и Мраморно морета до остров Крит. Основната цел на експедицията „Абора-4“ е да следва морския маршрут, по който са били осъществявани търговските контакти между древните цивилизации от бреговете на Черно море и Източното Средиземноморие през праисторическата епоха.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама