Килим от скакалци покри Сардиния (ВИДЕО)

168

Нашествие на милиони скакалци в центъра на италианския остров Сардиния буди тревога сред земеделците в региона, където около 2000 хектара вече са опустошени от насекомите, съобщава Франс прес.

Подобно нашествие не е регистрирано от над 60 години, отбелязва Игнацио Флорис, професор по ентомология от университета на Сасари, цитиран от в. „Стампа“.

На места в най-засегнатата централна част на острова „килими“ от скакалци покриват терена, алармират от земеделската организация „Колдирети“.

„Юни и юли, но също и август са благоприятните месеци за размножаването на скакалците, които използват за целта необработваеми площи, но се местят и в обработваеми земи, за да се хранят“, отбелязват от „Колдирети“.

От организацията допълват, че за момента каквито и мерки да бъдат предприети за разрешаване на проблема, ще бъдат неефикасни. Едно от възможните решения е обработването на необработваемите площи, представляващи идеалното място за размножаване на скакалците.

******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама