Ердоган – кум на сватбата на футболиста Месут Йозил (ВИДЕО)

348

30-годишният играч на „Арсенал“ се ожени в петък за годеницата си.

Турският президент Реджеп Ердоган е бил кум на сватбата на германския футболист Месут Йозил в петък. Йозил, който има турски корени, предизвика критики, след като публикува свои снимки с държавния глава преди Световното първенство миналата година. Тогава той се оттегли от футбола заради „расизъм и липса на уважение“, с които се е сблъскал в Германия след публикуването на снимките.

30-годишният играч на „Арсенал“ се е оженил в петък за годеницата си, бившата „Мис Турция“ Амине Гюлсе в луксозен хотел на бреговете на Босфора, предаде БГНЕС. Двойката е заедно от 2017 година и обяви годежа си през юни 2018-та.
През март Йозил съобщи, че е помолил президента Ердоган да му бъде кум – действие, което отново предизвика критики в Германия. Шефът на кабинета на канцлера Ангела Меркел заяви пред Билд, че решението на футболиста „ни кара да съжаляваме, че е направил такъв избор, след реакцията за срещата му с Ердоган миналата година“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама