Над 30 коли осъмнаха с нарязани гуми в столицата (СНИМКИ)

103

Над 30 автомобила в столичния квартал „Западен парк“ осъмнаха с нарязани гуми. Вандалската проява е станала през нощта. Извършителят е задържан.

Той е 30-годишен, криминално проявен. Осъждан е за наркотици, нанасяне на телесни повреди и палежи, съобщи bTV.

Вандалът е бил забелязан на ул. „Суходолска“ от младеж, който живее в квартала. Окколо 1.30 часа той се събудил от силен шум от свистене. Излязъл навън, за да види какво става, тъй като и неговата кола била паркирана пред блока. Видял мъж с качулка, който минава покрай паркираните коли и с нож реже гумите им. След това подал сигнал в полицията.

Снимка: Facebook

Извършителят е рязал по две или три гуми на автомобил. Някои от тях са нови – с едва 500 км пробег, оплакаха се собственици.

Общо вандалът е повредил около 60 гуми. Собствениците на пострадалите автомобили са се свързали със застрахователите. Повечето обаче са отказали да покриват подобни щети.

Снимка: Facebook

„60 гуми. Разбирате за каква стойност говорим. Това ще му утежни и вината, ако я докажат. В България винаги законите са направени така, като чекмеджета – отваряш и вадиш. Аз съм побелял от такива работи…“, каза един от потърпевшите собственици Боби Рангелов.

Снимка: Facebook

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама