При спецоперация: Конфискуваха над 50 000 опасни слънчеви очила

32

При  спецоперация във Варна са конфискувани над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с търговските означения на над 500 модела от световноизвестни марки.

В хода на проведена на територията на Варна спецоперация по противодействие на онлайн престъпления срещу обекти на защитени търговски марки, служители от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от БОП – Варна пресекли престъпна дейност, изразяваща се в извършване на онлайн търговия с обекти на защитени търговски марки, без съответното право, както и избягване плащането на данъчни задължения, съобщават от пресцентъра на МВР.

Снимка: МВР

Операцията е осъществена под наблюдението на Районна прокуратура – Варна.

В резултат на осъществените действия са конфискувани над 53 000 опасни за зрението слънчеви очила, обозначени с търговските означения на над 500 модела от световно известни марки. Установено е, че иззетите количества са били подготвени за продажба през настъпващия летен сезон, а редица сайтове в страната също зареждали на едро от фалшивата стока в двете разкрити депа.

Снимка: МВР

По данни на експертите ниското качество на иззетите реплики ги прави особено опасни за зрението, тъй като при употребата им зеницата на очите се разширява в пъти, а заради липсата на UV защита навлизат повече от вредните лъчи.

Снимка: МВР

Проведените действия са резултат от прилаганите от ГДБОП политики за ефективно противодействие на онлайн престъпленията, извършвани спрямо обекти на интелектуалната и индустриалната собственост.

Снимка: МВР

От ГДБОП съветват онлайн потребителите да пазаруват от официалните интернет страници на търговските марки, предизвикали техния потребителски интерес.

Снимка: МВР

*******
Спонсор на наградата този месец:HappyLife

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама