Елизабет II посрещна Доналд и Мелания Тръмп (ВИДЕО)

109

Американският президент Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп бяха посрещнати от кралица Елизабет II в първия ден от държавното им посещение във Великобритания.

Британската кралица поздрави Тръмп и съпругата му в рамките на церемонията по посрещането в градината на Бъкингамския дворец. Край тях бяха британският принц Чарлс и Камила – Дукесата на Корнуел, пише dir.bg.

Кралицата представи на президента и първата дама старши членове на домакинството си, а Тръмп направи същото и с висши представители от обкръжението му.

След това официалните лица влязоха в двореца за частен обяд.

Президентът на САЩ бе посрещнат с топовни салюти и почетна рота от кралски гвардейци с традиционните им шапки от меча кожа.

Мелания и Доналд Тръмп пристигнаха с Еър Форс 1 на тридневно държавно посещение по-рано днес и бяха отведени в резиденцията на американския посланик в центъра на Лондон, където са отседнали.

Тълпи от хора се събраха пред Бъкингамския дворец, където президентът и първата дама кацнаха с хеликоптер в ранния следобед.

Тръмп и съпругата му се разходиха из Уестминстърското абатство. Заедно с принц Чарлс американският президент инспектира британската кралска гвардия по време на официална церемония в градината на Бъкингамския дворец. Тръмп спря да побъбри с няколко от войниците, съобщи Си Ен Ен.

След обяда с кралица Елизабет Втора Тръмп и Мелания ще се срещне на чай с принц Чарлс и съпругата му в резиденцията им Кларънс хаус преди официалния банкет довечера, който кралицата дава в чест на високопоставените гости в двореца.

Преговорите между Тръмп и премиера Тереза Мей са насрочени за вторник, 4 юни, като се очаква двамата да обсъдят критични теми, по които имат съществени различия: промените в климата и китайската технологична компания Huawei.

Същия ден Мелания Тръмп и съпругът на британския премиер Тереза Мей Филип ще организират градинско парти на „Даунинг стрийт“ за служителите и техните деца, предаде Ройтерс. Докато лидерите обсъждат делови въпроси, брачните им партньори ще организират традиционно английско градинско парти, на което ще присъстват служители от премиерската канцелария и посолството на САЩ с децата си.

Филип Мей е мениджър на инвестиционен фонд и през трите години, в които съпругата му е премиер, гледа да не е в светлината на прожекторите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама