Прокуратурата погна серийна крадла

74

Районна прокуратура – Бургас повдигна обвинение, задържа до 72 часа и внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Радослава Б. от гр. София за извършени през 2019 г. три кражби в гр. Бургас и гр. Созопол, като деянията са извършени в условията на опасен рецидив

Районна прокуратура – Бургас повдигна обвинение, задържа до 72 часа и внесе в съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Радослава Б. от гр. София за това, че в периода от 01.03.2019 г. до 26.05.2019 г. в гр. Бургас и в гр. Созопол в условията на продължавано престъпление – с три деяния, които осъществяват състав на едно и също престъпление, извършени през непродължителен период от време, при което последващите се явяват от субективна и обективна страна продължение на предшестващите и при условията на опасен рецидив, отнела чужди движими вещи от владението и без съгласието на собствениците, без тяхно съгласие, с намерението противозаконно да присвои, както следва:

– на 01.03.2019 г. в гр. Бургас в к/с “Изгрев“ от магазин за плодове и зеленчуци, при условията на опасен рецидив, отнела плодове, зеленчуци и ядки на обща стойност около 100 лв. от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои;

– на 19.04.2019 г. от стая в хотел в гр. Созопол, при условията на опасен рецидив, отнела сумата от 80 лв. от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои;

– на 26.04.2019 г. в гр. Бургас в к/с “Братя Миладинови“ от фитнес център, при условията на опасен рецидив, отнела мъжка чантичка, ведно със съдържащите се в нея ключове, мобилен телефон м. “Нокия“, два чифта очила, сумата от 40 лв. и други вещи, от владението и без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. “А“ и б. “Б“, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

В хода на проведеното до настоящият момент разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Радослава Б. в извършване на инкриминираните тежки умишлени деяния.

Предстои днес РС-Бургас да насрочи съдебно заседание по внесеното искане на РП-Бургас за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама