ПП МИР: Процесите, разрушаващи семейната среда са сред основните причини за нарастващата детска агресия

24

ПП МИР и нейните членове подкрепят каузите на Национална асоциация «Поход на семейството» и се присъединяват към тях не като членове на партия, а като членове на българското общество, като семейства и като отговорни към децата си родители.

Ние винаги ще се противопоставяме на фактори, разрушаващи семейната среда, защото последните 5 години сме свидетели как всеки втори брак завършва с развод. Същите показатели са видните и за двойките живеещи на семейни начала. Друг проблем, който засяга огромен брой двойки е водените помежду им войни след официалната им раздяла за попечителството върху децата, а тези войни съсипват детската психика и този процес е необратим. Процесите разрушаващи семейната среда са сред основните причини за нарастващата детска агресия.

Във връзка и в подкрепа на идеите на „Поход за семейството” ПП МИР ще организира различни форми на обществен диалог за обединяване на експертно, социално, морално както и духовно становище за подкрепа на семейството. Ще насърчим изслушване и дискусия между всички участници от подкрепящи и отхвърлящи Национална стратегия за детето 2019-2030 г. ПП МИР е за диалог и съвместно решение на въпросите свързани с нашите деца и семейства. Едностранното писане на стратегии и документи, касаещи главните действащи лица в тях е грешно и неприемливо.

В политическата ни платформа Семейството и неговото благосъстояние, както и подкрепа от страна на институциите и вероизповеданията, заема важна роля. ПП МИР смята, че за да работи правилно една социална структура е необходимо :

  1. Строг подбор при наемане на социални работници, адекватно заплащане обвързано с постигнати резултати
  2. Налагане на концепция за изменение на Семейни кодекс
  3. Налагане на задължителна медиация, касаеща семейни спорове.
  4. Засилен контрол над НПО-тата в сектора

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама