Откраднаха за скрап ракетни тръби на новия полигон за градушки

52

Откраднаха за скрап ракетните тръби на новия полигон за градушки в село Дряново, който бе открит преди дни от министър Десислава Танева.

Общо 33 поцинковани тръби са изчезнали от територията на ракетната площадка за борба с градушките в землището на село Дряново, информират от полицията в Хасково. Сигнал за кражба е подаден вчера в харманлийското управление от Регионална дирекция за борба с градушките – Хасково. Съобщението било, че от новострояща се ракетна площадка за борба с градушките в землището на с.Дряново липсват 33 поцинковани тръби, оставени безстопанствени и все още немонтирани. Образувано е досъдебно производство.

Командният пункт за противоградова защита в Хасково бе официално открит от министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева преди седмица. В Хасковски регион системата за защита срещу градушки струва 1 000 000 лв., като са 14 млн. декара.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама