Екзекутираха представител на КНДР след срещата между Ким и Тръмп

96

 Специалният представител на Държавния съвет на Северна Корея по политиката към САЩ Ким Хьок Чхол е екзекутиран през март след безрезултатната среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Корейската народно-демократична република (КНДР) Ким Чен-ун, съобщава Фокус.

С такова твърдение излезе в петък консервативния южнокорейски вестник The Chosun llbo, позовавайки се на свои източници в Северна Корея, предава ТАСС. Според информацията на изданието, също така са били екзекутирани още четирима представители на Министерството на външните работи на КНДР, участвали в преговорите. Те са обвинени в шпионаж в полза на САЩ.
Още няколко участници в срещата на високо равнище, включително преводача на Ким Чен-ун, са изпратени в изправителни лагери.
Срещата на върха КНДР-САЩ се проведе в столицата на Виетнам на 27-28 февруари. След няколко срещи, включително очи в очи, Доналд Тръмп и Ким Чен-ун не успяха да стигнат до споразумение и не подписаха съвместен документ.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама