Родители имат нужда от помощ, за да спасят болното си бебе (СНИМКИ)

279

Млади родители от Варна имат нужда от финансова помощ, за да сбъднат единствената си мечта – да спасят живота на дъщеричката си.

Калина е родена на 22 март тази година, в първите дни след раждането развива жълтеница, но никой не предполага, че това е признак на много по-сериозен проблем.

„На 28 април 2019, на Великден преди още да сме отбелязали празника, Калина получи вътрешен кръвоизлив и спешно ни приеха в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирваше в резултат на липсата на витамин К, стойностите на билирубин бяха твърде високи. Тези симптоми показваха, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно. Но причините за това можеше да са много…“, споделят Яна и Явор – родителите на Калина.

След поредица от изследвания, Яна и Явор чуват пет предполагаеми тежки диагнози, излизайки от варненска болница: Остра и подостра чернодробна недостатъчност; Неонатална холестаза; Кървене от ГИТ; Анемия; Дупликационна дуоденална киста; ДД Киста на холедоха; ДД Билиарна атрезия.

Заминават за София с надеждата за оперативно лечение, но след нови изследвания лекарите преценяват, че не може да бъде извършено. Там получават диагнозата Атрезия – липса или запушване на жлъчните пътища.

След това Калина е насочена за активно наблюдение от детски гастроентеролог в софийска болница с оглед последваща чернодробна трансплантация.

Дават им нова надежда – операция Kasai в Хамбург, Германия, която не обаче не се случва поради напредналата фиброза (III-IV степен) на черния дроб и невъзможност дробът да бъде спасен.

В Хамбург родителите на Калина получават диагнозата Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Състоянието на Калина е много тежко. Единственият вариант тя да живее е чернодробна трансплантация в чужбина. Тя трябва да бъде направена до края на юли, а сумата, от която семейство има нужда, е 500 000 лв.


Всеки, който желае да помогне на бебе Калина, може да го направи на посочената банкова сметка:

Левова банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):
BG78UBBS80021083667140
Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

Колеги и приятели на Яна и Явор организират благотворителен базар за Калина. На 8 юни между 11.00 и 15.00 ч. те ще бъдат на Фермерския базар в Mall Varna, а на 9 юни, неделя, от 11.00 до 18.00 ч. пред ФКЦ – Варна.

Моля, споделете!

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама