Делян Пеевски се отказа от Европарламента

blank
Кадър: NOVA

Делян Пеевски остава в Народното събрание. Това стана ясно в кулоарите на парламента преди началото на днешното заседание.

Така листата на ДПС се пренарежда и Брюксел отиват Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Али-Вели. Пеевски беше втори в листата на ДПС за европейските избори. Народният представител от ДПС обаче обяви, че се отказва от мястото си Европейския парламент, тъй като щял да бъде по-нужен в България, съобщава NOVA.

Решението за мястото на Пеевски в ЕП обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ. „Вчера имахме съвместно заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група и личното решение на г-н Пеевски можем да го обявим днес. Г-н Пеевски ще остане народен представител в НС, тук в България. И както обявих, аз също ще подам заявление в ЦИК да не ме обявяват за евродепутат“, каза той.

Пеевски отрече да е имало обструкции от АЛДЕ към кандидатурата му за евродепутат. „Такива обструкции не е имало. Тези обструкции са само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев – лични негови слуги и медиите, които работят за Иво Прокопиев. АЛДЕ никога не е имала обструкции нито на миналите избори, нито сега към моята кандидатура”, каза Пеевски.

„Ако АЛДЕ имаше обструкции, нямаше да ни е такава листата”, заяви и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Пеевски отрече с отказа си за мястото в ЕП да е подвел избирателите си. „Хората не ги подвеждаме. Пращаме хубави, млади хора в ЕП. Ние сме затова и затова толкова години сме в ДПС. Най-големият преференциален вот в листата е за Мустафа Карадайъ , след това за мен”, каза депутатът.

По повод на резултатите от европейските избори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ДПС е успяла да постигне партийните си задачи и цели. „Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Ние като партийни задачи и цели си бяхме поставили да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и да направим обединение на нашите избиратели. Това вече е факт“, каза той.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се регистрира в пленарна зала. Той не е присъствал на заседание на Народното събрание от началото на 44-тия парламент насам. „Аз си ходя в районите и работя. Това е важното за хората. Не смятам, че работата е само в НС“, обясни Пеевски.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама