Проблеми с машинното гласуване забавиха старта на изборния ден

50

Отвориха всички секции в страната за изборния ден. Нямаме проблеми със секциите, заяви Таня Ценова от ЦИК.

Гражданите могат да отидат и да упражнят своя вот, добави тя. От 3000 секции, само в 2 имаше проблеми с машинното гласуване. Проблемите ще бъдат оправени. Първите данни за избирателната активност очакваме около 11 ч., съобщи още Ценова.

В столицата изборният ден започна без проблем в столичното 127 СОУ „Иван Денкоглу“. Секционната избирателна комисия отвори врати точно в 7 ч.

Във Варна изборният ден също започна спокойно. 406 избирателни секции има в града, в 126 от тях може да се гласува машинно. Една от избирателните секции се забави с отварянето с около 15 минути заради машинното гласуване.

В Плевен избирателните секции отвориха навреме. Над 120 000 са имащите право на глас и ще го упражнят в 167 секции, в 57 от които машинно.

Изборният ден започна малко по-късно в Бургас, но и там вече всички секции са отворени. Няма информация за проблеми. Няма сигнали, жалби или информации за извършвани нарушения.

В Кърджали и Видин изборният ден също започна малко по-късно в някои избирателни секции заради проблеми с машинното гласуване.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално в Сливенско. Към 07.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, съобщиха от МВР.

13 партии, 8 коалиции и 6-ма независими кандидати ще премерят сили на изборите за Европейски парламент днес. По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) мераклиите да седнат на депутатски стол в Брюксел са общо 318 души, като те ще се борят за 17 места, колкото са отредени на страната ни, припомня Дарик.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама