Премиерът Борисов се помоли в църква, преди да даде вота си (СНИМКИ)

114

Премиерът Бойко Борисов гласува около 15,30 часа в столичното 78-о училище в Банкя, което е завършил.

На двора го посрещна свещеник с бебето си. В официалната страница на лидера на ГЕРБ във „Фейсбук“ вотът му беше излъчван на живо, пише dir.bg.

Снимка: Официален профил във Facebok, Бойко Борисов

По повод забраната резултатите от екзитполовете да бъдат публикувани преди края на изборния ден, той каза:

„Това е лицемерие, много пъти съм го казвал. Нещо повече – не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка агенция, която е лъгала през този месец, като излязат резултатите, ако са любезни медиите, да пишат – никога не познала резултатите агенция еди коя си или даваща лъжливи надежди или преднина на еди кой си. Нали има справедливост. Не може да се лъже така безогледно и да вземат огромни пари оттук-оттам и да внушават нещо. Честността е най-важното нещо. Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил кой и да е да ми казват какви са резултатите. Като мине 8 часа вечерта, и утре е ден, първо трябва да се види по градове, села, възрастовите граници, за да си направят партиите изводи и да си продължат реформите. Видно е, че с лъжа, измама, клевети и злоба – това плаши хората и надали някъде носи успех“.

Снимка: Официален профил във Facebok, Бойко Борисов

По думите му, след това, ако има отговорни политически лидери – вляво, вдясно, в центъра, „във вторник почват финалните разговори за важните постове в ЕС, структуриране на мнозинства“.

„Къде ще се включат тези, които отиват от България, къде България ще има полза? Толкова много работа има.

Да си пожелаем тези 17 души, евродепутати, от вторник да работят много активно и заедно, за да постигнем в преговорите добри позиции в ЕК“, коментира още премиерът.

За машинното гласуване, Борисов заяви:

„Тука машинно нямаше, сигурно щях да пробвам и аз как е, ако имаше. Но факт е, че никъде в Европа няма, ние сме единствените в момента с машинно гласуване и тук сме новатори“.

Запитан за евентуални кибератаки, той каза:

„Томислав го чух към 11-11,30, каза че засега няма нещо такова. Другото си е работа на ЦИК“.

По повод ниската избирателна активност, той каза, че много висока има там, където има диктатури и режими и където става гражданска война, давайки пример с „Мадуро, Гуайдо“.

Преди да отиде да гласува, премиерът е посетил църквата „Св. св. Кирик и Юлита“ в Банкя.

„Помолих се за здраве и просперитет“, написа той в социалната мрежа и публикува снимки.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама