Милионерска щерка живя на улицата, за да покаже, че не е принцеса (СНИМКА)

539

Дъщеря на милионер, радваща се на луксозен живот и пищни ваканции, била готова да се размени с някого от улицата.

Младото момиче предложи да сменят ролите си с някого, без дом, за 3 вечери.

21-годишната Изабела Джеймс учи за магистър по „Бизнес психология“ и работи като откривател на таланти. Тя е решена да докаже, че не е разглезена принцеса и затова иска да се подложи на този експеримент.

Милионерската дъщеря си позволява по 6 екзотични пътувания в чужбина всяка година, облеклата й са само дизайнерски, включват и чанти от порядъка на 8 000 паунда, има и връзка с успешния автомобилен състезател Себ Морис. Въпреки това Изабела вярва, че притежава всичко нужно, за да оцелее на улицата, пише „Дейли мейл“, цитиран от „24 часа“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Late lunch 👄💕

Публикация, споделена от ISABELLA 🐻 (@isabellajsjamesx) на


„Винаги съм била съдена заради начина, по който изглеждам. Хората си мислят за мен „тя е хубаво момиче и води охолен живот“, заради което трябвало да съм сноб“, коментира 21-годишното момиче. „Може да изглеждам като принцеса, но съм много повече от това“.

Планът й за оцеляване на улицата е да вади пари от контейнери за рециклиране на пластмаса и консерви, които да продава на супермаркети. Изабела обаче не иска да прибягва до просия.

Милионерската щерка смята, че хората, които живеят по улиците, свикват и се примиряват с това, че са бездомни и така не трябва да се изправят и да променят нещо в себе си. „Има толкова дрога и алкохол по улиците, а тези хора могат да направят много повече, за да се измъкнат оттам“, твърди тя, добавяйки, че не е съгласна с просията. „Това да чакаш хората да ти дадат пари в ръката, когато не работиш, не е добре“.

Но мнението на Изабела коренно се променя, когато приема живота на бездомник по улиците на Източен Лондон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Silverstone watching bae🏎

Публикация, споделена от ISABELLA 🐻 (@isabellajsjamesx) на

Тя се позиционира в „Стратфорд“, едно от най-опасните места в британската столица, където има още поне 25 души без дом. Първата нощ прекарва в спален чувал върху парче от картон, отказвайки легло до друг бездомник.

Сутринта Изабела успява да си осигури купа овесена каша от кухнята на църквата и пържено пиле за обяд. След като планът й с пластмасата не сработва, 21-годишната опитва да започне работа в автомивка и като миячка, но неуспешно, тъй като не приели личната й карта за истинска.

Признава, че се е разочаровала и започва да мисли, че работата не е опция. Дори се отказва от друг свой план да пее и танцува за пари, тъй като и това й наподобява просия. „Чувствах се тотално деградирала“, призна Джеймс.

След това тя започва да моли за храна, споделя историята си с минувачи и успява да събере 45 паунда. Вместо да ги похарчи за хостел, заради проблемите с идентичността си, тя ги съхранява за закуска на другия ден за себе си и друг бездомник.
Заинтригувана да разбере как жените оцеляват на улицата, Изабела се сближава с Кати и нейното куче.

Тя й споделила, че спи по улиците от 8 години, след като отнемат от нея и наркозависимия й приятел децата им. Кати също била пристрастена към дрогата, но успяла да се справи с това. Така в момента поддържала контакт с децата си, освен с най-големия син, който не желаел да разговаря с нея.

„Правя това от много време, но все още има моменти, в които съм ужасена от улицата“, споделя Кати на 21-годишната англичанка.

След последната нощ навън Изабела се завръща към нормалния си начин на живот и жената, която е била винаги. „Изправих се пред някои истински факти и балонът ми се спука“, споделя тя. „Моите първоначални идеи се оказаха абсолютно грешни. Не си бях дала сметка колко трудно може да е да си намериш работа или място, където да отседнеш. Този опит беше поразителен и научих много за оцеляването като бездомник“.

Решена това й изживяване да не е напразно, Джеймс вече се опитва да помага на хората, на които им се налага да живеят на улицата. Тя е внесла петиция в правителството с призив да се улесни издаването на лични карти на бездомни хора. Макар първият й опит да е бил неуспешен, 21-годишното момиче е обещала да опита отново.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама