Празнично шествие в София по повод 24 май

38

На 24 май Столичната община организира Тържествено шествие и церемония, посветени на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Началото на празничното шествие е в 10.30 ч. от Археологическия музей до паметника на Св. Св. Кирил и Методий пред Националната библиотека, където в 11.00 ч. ще започне тържествената церемония.

Водещ ще бъде актьорът и директор на Народен театър „Иван Вазов” Мариус Донкин.

Стихотворението „Аз съм българче“ ще рецитират първокласници от 122. ОУ „Николай Лилиев” и от 107. ОУ „Хан Крум”.

Балони с буквите от родната азбука ще полетят в небето, пуснати от ученици от 17. СУ „Дамян Груев”.

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ НА 24 МАЙ

На 24 май от 17.00 часа на „Лятна сцена – НДК“ ще започне концертът „Празник на буквите”, организиран от Столична община, НДК и Българското национално радио. С това събитие ще бъде открита тържествено новата „Лятна сцена – НДК“.

В концерта ще се включат Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, Джаз формация „София“ със солист Яна Чакалска, Нели Рангелова, Биг бендът към Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Вокална група „Радиодеца“ към БНР, Оркестър за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов.

Общинските музеи и галерии и зоологическата градина – с вход свободен!

На 24 май с вход свободен ще работят Регионален исторически музей – София, Софийската градска художествена галерия, Парк-музей „Врана“ и Зоологическа градина – София.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама