Бизнесмен е арестуваният за убийството на богатата пловдивчанка

577

Окръжен съд – Пловдив днес, 24.05.2019 г., 12.00 часа в зала №2 гледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Здравко Дечкин. /32 г./, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 30.09.2009 г. в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов /подбудител/ е отнел чужди вещи – дамска чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, от Виолета Балабанова с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда на Виолета, от която е последвала смъртта й – престъпление по чл. 199 ал.2 т.1 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК.
Дечкин бе доведен с белезници в съда, но адвокатът му Славчо Николов поиска час, за да се запознае с материалите по делото. Стана ясно, че обвиняемият не е осъждан, имал частен бизнес – съсобственик на заведение.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама