Събират пари за болната от рак съпруга на сина на Апостол Карамитев, трябват $ 30 хил.

194

Момчил Карамитев е син на Маргарита Дупаринова и Апостол Карамитев. По-късно и той. и сестра му Маргарита също стават артисти. Като малък Момчил искал да се жени за германка.

Но съдбата решава вместо за германка да се събере с италианка, пише 24 часа. Габриела. Тия дни стана ясно, че тя е диагностицирана с рак и двамата са в Китай за нейното лечение.
„Лекарите бяха единодушни, че не би могла да издържи операция. Заминахме за Гуанджоу, за да потърсим медицинско лечение в болница “Фуда”, която ни беше препоръчана от приятел, бил на лечение там”, обяснява Момчил в сайта за дарения gofundme.com.
Рамона Димчева, близка на семейството, която живее в САЩ, казва, че след като в България се разчуло, че Момчил търси средства за лечението на Габриела, българи започват да пращат пари.

Снимка: gofundme.com

Когато разбира за този жест, Габриела се разплаква и казва: “ Благодаря, България! Аз съм италианка. а първи ми помагат българите!“
„Благодаря на всички българи! Всяко пени е от значение!, написва във фейсбук профила си Момчил Карамитев. И добавя: Чувал съм да казват, че българите не си помагаме. Не е вярно! Всички постъпили дарения са от БЪЛГАРИ!“
До момента са събрани $ 1620, целта на кампанията е да осигури 30 000. Габриела се подлага на химиотерапия, имунотерапия и фотодинамична терапия.
Момчил Карамитев завършва актьорско майсторство през 1986 г. при проф. Надежда Сейкова. Разпределен е в театъра в Кърджали. В киното дебютира с малки роли в „Опасен чар“ и В името на народа“. Първата му главна роля е във филма „Смъртта може да почака“.
След три години Момчил заминава за Италия със стипендия от МВнР. Там отново учи актьорско майсторство. Един ден отива при шефа на академията и му казва, че се е родил на сцената, родителите му са артисти, сам той е завършил актьорско майсторство и затова иска да учи режисура. Казват му – добре, но на ваша отговорност.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама