Мече влезе в къща в село Кладница

101

Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е открито снощи около 20 ч. в частен двор на необитаема къща в село Кладница.
Мечето, намерило подслон в двора на къщата, се покатерва на оградата, след което се озовава на близкия бор на височина около 15 метра.
Местни жители са подали сигнал и служители на Югозападното държавно предприятие и горски служители реагирали веднага, като уведомили РИОСВ Перник, полицията и пожарната, уточнява „Фокус“. Уведомени са също неправителствените организации „Четири лапи” и „Зелени Балкани“.
През нощта обаче термокамерите за наблюдение заснемат как час и половина след полунощ животното слиза от дървото и поема към гората.
Служители на ловното стопанство „Витошко-Студена” дежурят на място, за да проследят дали ще има повторно явяване на мечето. Специалисти коментират, че то не би могло да оцелее само, ако не успее да открие майка си.

Мечките са част от екосистемата на Витоша, припомнят ловни специалисти. Броят на мечките в планината е над 15, като числеността им ежегодно се увеличава.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама