10 ден продължава издирването на убиеца от Костенец

52

Костенец остава под полицейска обсада. Полицейската акция в града по издирването на заподозрения в две убийства Стоян Зайков продължава. Девети ден униформените търсят 43-годишният мъж без успех.

Той е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков.

„В един от претърсваните периметри е открито оръжие. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец“, съобщи по-рано днес главният секретар на МВРкомисар Ивайло Иванов. Той обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие. По информация на NOVA това е ловна пушка. Намерено е и голямо количество боеприпаси на труднодостъпно място край реката.

Главният секретар каза още, че в петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението на заподозрения Стоян Зайков. Той обаче не е открит при претърсванията на посочените места.

Главен комисар Иванов заяви още, че службите имат предположение, че заподозреният за убийствата на бившата си половинка и съседа си се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там ще продължи. „Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи“, разкри главният секретар на МВР.

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете екзекуции. Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени.

В специално интервю за NOVA човек, чийто апартамент е запалил Зайков преди повече от 10 години разказа: „Тогава се криеше около две години и случайно го хванаха. Много добре, бих казал, че познава той района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама