Мъже мерят най-красивите мустаци в Антверпен

216

Световният конкурс за бради и мустаци, който се провежда на всеки две години, стартира в белгийския град Антверпен с участието и на жени, съобщава агенция ЮПИ.

Тридневната проява е спонсорирана от местния клуб на мустакатите в Антверпен. На нея си дават среща претендентите за най-добро оформено лицево окосмяване в света. Тази година в състезанията са включени и представителки на нежния пол с опция за реалистични и креативни представяния на изкуствени бради и мустаци, пише lupa.bg.

Световната асоциация на брадатите и мустакатите люде бе основана през 1990 година и първата й проява бе в немския град Холтен. От 2001 година Световното първенство на асоциацията се провежда на всеки две години.

Претендентите се състезават в три основни дисциплини – мустаци, частична брада и пълна брада. Всяка от тях е подразделена на няколко състезателни категории.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама